Cvetlični med za zajtrk

Mislim, da je na našem jedilniku premalo krat cvetlični med. premalo damo na ta pridelek, ki je tako zdrav in zelo se poda marsikaterim jedem. Nakup cvetličnega Slovenskega medu preko spleta, lahko opravite kar na povezavi, ki ste jo zasledili. V šolah nekako naše otroke vzpodbujajo, da bi uživali med. Ampak ne vem koliko otrok sploh imajo radi med. med lahko kupimo danes res povsod po trgovinah, samo se moramo vprašati, če je kvaliteten in od kod izvira. Seveda najbolj je pametno kupovati naš slovenski med in podpirat naše pridne čebelarje.

V Sloveniji imamo ogromno pridnih čebelarjev, ki pridelujejo naš domači med. okusov je ogromno, najbolj pa nam je vsem pri srcu in znani cvetlični med. je najbolj priljubljen, lahko pa še izbiramo druge priljubljene okuse. Sam okus je zelo sladek, ne bomo zaznali grenkobe in je zelo lepe rumeno zlate barve. Mogoče nam je priljubljena barva medu, da se odločimo za ta okus, ostale pa radi ven izpustimo. Vsak med je nekaj posebnega ima svoj božanski okus, samo cvetlični med pa je nekaj posebnega. Mislim, da ne rabimo posebej omenjati iz katere rastline je ta med, saj nam samo ime medu vse pove. Vsak med poimenujejo po tisti rastlini, kjer je bil nabrani.

cvetlični med
cvetlični med

Cvetlični med bi moral biti v vsakem gospodinjstvu. Težko pa rečemo, da je temu tako, saj kot sem že napisala, ga vsi ne marajo. Težko je povedati zakaj je temu tako, mogoče ga premalo poznajo, jim je presladek ali kaj drugega. Cvetlični med ni samo, da si ga namažemo na kruh. Uporabimo ga lahko na različne načine. Lahko ga uporabimo namesto sladkorja v čaju, kar je na koncu zelo zdravo. Mogoče spečemo kakšno sladico, danes pa ga tudi že dajejo v različne druge jedi. Meni osebno je zelo dobro, če med namažemo na piščančje meso. mesu da nek poseben okus, lahko pa se uporabi tudi drugače. dobro je, da že majhne otroke učimo, da je med zelo zdrav in da ga začnejo uporabljati. ne kupujte medu v trgovinah, stopite do najbližnjega čebelarja in pri njem vprašajte, če ima cvetlični med za vas. vsak dan eno žlico medu in vaše zdravje bo drugačno.