Zakaj vse več kupcev izbere električne grelce?

Električno ogrevanje vode ima očitne prednosti pred ogrevanjem vode na gorivo v skoraj vseh situacijah. Glavna pomanjkljivost ogrevanja vode z električno upornostjo so višji obratovalni stroški glede na ogrevanje vode na plin s številnimi komunalnimi stroški.

Tudi v takih primerih druge prednosti električnega ogrevanja vode pogosto presegajo kakršne koli razlike v obratovalnih stroških. Električni grelci vode s toplotno črpalko in druge visoko učinkovite elektro-tehnologije ponujajo obratovalne stroške, nižje ali podobne stroškom enot na gorivo po vseh stopnjah.

Varnost električnih grelcev

Električni grelci so v primerjavi z grelci, ki delujejo na goriva zelo varni. Pri delovanju električni grelci ne oddajajo nikakršnih škodljivih plinov ali emisij in so zato izredno prijazni za človeka ter tudi za okolje.

Grelniki vode na gorivo predstavljajo potencialno varnostno nevarnost tam, kjer so lahko vnetljivi hlapi. Primeri so garaže, kleti in skladišča, kjer se shranjujejo bencin, barve in čistilne tekočine. Vnetljive hlape so običajno težje od zraka in se nabirajo blizu tal. Učinek ugreza vodilnih luči in gorilnikov grelnika vode povzroči, da se hlapi odvajajo na grelnik vode, kjer lahko pilot ali gorilnik eksplodirajo.

Komisija za varstvo potrošniških izdelkov (CPSC) poroča, da je bilo med letoma 1986 in 1995 zaradi grelnikov vode na plin 4900 poškodovanih zaradi požara in 341 smrtnih žrtev, zaradi električnih grelnikov vode pa le 210 poškodb in 18 smrtnih žrtev.

Kakovost zraka v zaprtih prostorih

Grelniki vode na gorivo, nameščeni v zasedenih prostorih, ustvarjajo potencial za izpust produktov zgorevanja v zasedeni prostor. Očitni vzroki so poškodbe dimnih kanalov ali zamašitve. Razlike v tlaku, ki nastanejo pri delovanju izpušnih ventilatorjev in HVAC sistemov ali vetra na zunanjost stavbe, pa lahko premagajo tudi učinek sklada v dimni cevi in ​​omogočajo, da se dimni plin odvede iz grelnika vode v zaseden prostor.

Kakovost vdihanega zraka je vedno na prvem mestu in električni grelci vsakomur zagotavljajo popolnoma čist zrak.

Preprostost in udobje

Električni grelci vode so preprosti. Zato so najpreprostejši in najprimernejši način ogrevanja vode tako v stanovanjskih kot tudi v poslovnih stavbah. Tudi njihova cena je zelo dostopna, zato jih vse pogosteje kupuje vse več navdušenih kupcev. Naročite jih lahko tudi na spletu in si tako prihranite pot do trgovine. Električni grelci bodo v nekaj dneh že na vašem naslovu.