Ali lahko dobite katero koli električno kolo na obroke

Kupite lahko električno kolo na obroke ne glede na to, ali želite premagovati kilometre po cesti, se spopadati s strmimi in tehničnimi tereni brez cest ali drseti po mestu, z električnimi kolesi, vam je kolesarjenje veliko bolj dostopno. Če menite, da ga je težko kupiti, potem je nakup električnega kolesa s plačilom na obroke idealna rešitev za to, da si ga lahko privoščite. Čeprav so njihove prednosti očitne, se nam pogosto postavlja vprašanje, kako kupiti kakovostno in dokaj cenovno drago e-kolo? Trgovec, ki vam ponuja električno kolo na obroke, se zaveda tega problema, tako boste z lahkoto prišli do kolesa, ki je cenovno ugodnejši od drugih prevoznih sredstev, zato si ga lahko privošči vsak.

električno kolo na obroke
Električna kolesa imajo motor in baterijo. Motor zagotavlja moč, zakonsko je omejen na 250 W neprekinjene podpore, vendar bo lahko povečal moč za več kot to za kratke ture. V Evropi je hitrost teh koles omejena na 25 km/h. Podpora motorja je tista, ki pomaga pri pedaliranju, saj olajša vrtenje pedal. Nekatere znamke pomoč navajajo kot odstotek, običajno med 50 % in 300 %, odvisno od načina programa, druge pa kot moč. Večina motornih sistemov ima približno tri različne načine različne podpore. Seveda, več podpore kot boste prejeli od kolesa, manjši doseg boste imeli od baterije. Večja kot je moč baterije, dražje je kolo in se splača vzeti električno kolo na obroke, da kupite čim močnejšega.
Ko govorimo o pomoči, se navor omenja tako pogosto kot moč. Z znanstvenega vidika je navor rotacijska sila okoli osi. V tem primeru je rotacijska moč motorja tista, ki se uporablja za pomoč vozniku na zadnjem kolesu. To je verjetno najpomembnejši vidik e-kolesa in o tem bom več govoril, ko se kasneje posvetimo različnim motorjem, toda na kratko je to tisto, kar ustvari pospešek, ki ga občutite, ko začnete vrteti pedala. Vatna ura je izraz, ki se uporablja za opis zmogljivosti baterij za e-kolesa. Na primer, kolo z baterijo 250 Wh bo delovalo eno uro, če motor nenehno izganja 250 W.
Lahko kupite katero koli električno kolo na obroke. Najpogostejše vrste električnih koles so e-cestna kolesa, e-hibridna kolesa in e-gorska kolesa. Vsako kolo uporablja ista načela, vendar na zelo različne načine, da se izkažejo pri svojih posebnih izzivih.