Kako se oblikuje cena izdelave logotipa?

Cene za izdelavo logotipa se razlikujejo. Za to obstajajo številni razlogi. Več o cenah oblikovanja logotipov pa si lahko preberete na spletni strani https://www.izdelava-logotipa.si/cena-logotipa. V tem zapisu bomo na kratko predstavili, kako si lahko izdelate logotip tudi sami in kakšna je razlika med programi za izdelovanje logotipov in storitvijo oblikovalca. Vsi ti parametri namreč zelo vplivajo na ceno.

Če ste vsaj malo umetniško nadarjeni, potem se le lotite izdelave logotipa kar sami. Pomembna je le dobra ideja in občutek za estetiko. V kolikor pri tem ne boste uspešni, se še vedno lahko obrnete na oblikovalca. Seveda pa pri tem ne pozabite tudi na to, da vam bo izdelovanje logotipa vzelo kar nekaj časa, ampak bo pa zato izdelava (skoraj) brezplačna.

Zdaj pa k ideji. Navdih za logotip lahko dobite povsod. Ne glede na to, ali potrebujete nov logotip ali nameravate preoblikovati stari logotip, odprite oči, ko hodite po ulici ali brskate po internetu. Poskusite razumeti, kaj vas privlači. Je to ikona? So to barvni odtenki ali tipografija? Včasih idejo dobite v kakšnem časopisu, voščilnici ali med sprehodom v naravi.

Hand Holding Notebook With Drew Brand Logo Creative Design Ideas

Ko imate vsaj približno idejo, se odpravite na splet in poiščite katerega izmed številnih kreatorjev logotipa. Tule so nekateri med njimi: Designcrowd, Looka, DesignEwo, obstajajo pa tudi številni drugi programi, brezplačni in plačljivi. Tudi tam boste lahko našli marsikatero dobro idejo. Orodja so preprosta za uporabo in našli boste številne ideje. Na koncu boste plačali nekaj 10 evrov za prenos izdelanega logotipa, ki ga boste lahko že kmalu začeli uporabljati.

Tu pa se pojavi prva ključna razlika med »poceni« logotipi in logotipi, za katere odštejete nekaj več denarja. Generator logotipov je vrsta programske opreme za oblikovanje logotipov, ki ustvari avtomatsko nekaj predlog, med katerimi izbirate. Oblikovalec pa se bo z vami pogovoril in vam tudi svetoval. Pomembno je, da vnaprej poznate namembnost, kje boste logotip uporabljali. Če ga potrebujete samo za svojo spletno stran ali drugo uporabo v internetu, kot so družbena omrežja, bo zadostovala nižja ločljivost in morda bo logotip PNG vse, kar potrebujete. Za uporabo logotipa v tiskarske namene pa boste potrebovali tudi vektorsko obliko logotipa v obliki ai ali psd. To pa seveda tudi nekaj stane.