Kako postaneš diplomirani ekonomist

Že v 9. razredu se učenci danes težko odločijo za srednjo šolo. Še težja pa ko končujejo srednjo šolo. Večinoma dijakov sploh ne ve kam naprej na kakšno univerzo. Vedno več dijakov se zadnja leta odloča za ekonomijo, kjer na koncu postanejo diplomirani ekonomist. Ampak do diplome morajo kar precej časa na fakulteti preživeti.

Mogoče se so nekoč na  ekonomsko fakulteto vpisovali precej punce, ker so mislili, da so samo punce za to delo zmožne. Večinoma se jih po končani fakulteti zaposli v raznih pisarnah v podjetjih. Mogoče bolj razumemo, kot poklic tajnice, tako si vsi predstavljamo ta poklic.

Diplomirani ekonomist

Diplomirani ekonomist je zelo priljubljen poklic v naši državi, saj se lahko zaposlimo v vseh podjetjih, kjer imajo kakšne pisarne. Študij v Ljubljani traja dve leti, za vse tiste, ki so prej končali tri leta. Na koncu postaneš diplomirani ekonomist. Program oziroma šolanje poteka na ekonomski fakulteti in ni omejena na fante ali punce. Danes lahko ta poklic opravljajo vsi, ki jih to veseli. Ne smemo razmišljat, če bomo dobili na koncu šolanja službo. Če bomo pridni in imeli voljo do dela, bomo tudi delo našli. Čeprav včasih postaneš diplomirani ekonomist, ne najdeš službe v svojem poklicu, zato se s tem ne obremenjevat.

Ni slaba izbira, če se odločite za fakulteto ekonomije, ponujajo študentom tudi izobraževanje v tujini, kot mednarodno izmenjavo. Tam še boste pridobili več znanja in vam bo mogoče kasneje v veliko pomoč. Nič ne izgubite, če probate na ekonomski fakulteti končati šolanje. Še kako boste ponosni, ko boste dobili diplomo, kot ekonomist. Poklic je danes kar iskan, mogoče boste vi jutri dobili službo v kakšni pisarni. Mogoče so si nekoč punce predstavljale, da mora tajnica nosit krila. Tega ni več, sploh ne vem, če je kdaj to bilo. Res pa je, da ne morete dela opravljat v trenirki, malo pa morate bit boljše oblečeni.