Pravilna poletna nega kože

Za mnoge je poletje zares najlepši letni čas. Takrat lahko svoj prosti čas preživimo v naravi, na soncu ter ob vodi. Vsekakor pa je tu pravilna poletna nega kože še kako pomembna, saj ne smemo pozabiti, da je koža največji organ, zato menimo da si ta še kako zasluži odlično vsakodnevno nego, sploh pa ko je poletje in zunaj pripeka sonce.

poletna nega kože

Vsekakor pa poletna nega kože ne bo popravila vse, pomembno je tudi pravilno prehranjevanje. Poleti smo obdarjeni z zelenjavo in sadjem, zato jih lahko z lahkoto uživamo. Tu je pomembno da se čimbolj izogibamo živalski maščobi ter mastni hrani, tako bomo z lahkoto poskrbeli na dovolj velik vnos maščobnih kislin, ki jih vsebujejo oreščki, semena in olivno olje, ta nam bodo pomagala poskrbeti za čvrsto in napeto kožo. Poleg prehrane in nege pa je pomembno da dnevno spijemo dovolj vode.

Pravilna poletna nega kože bo našo kožo ustrezno zaščitila pred sončnimi žarki, saj se je tudi vam že zagotovo zgodilo, da ste se vsaj enkrat v poletni sezoni srečali z nadležnimi opeklinami. Seveda nam bo poletna nega kože te nevšečnosti preprečila, zato si priskrbite sončno kremo in zaščitite svojo kožo. Seveda pa je potrebno da se poleg uporabljanja sončne kreme, izognemo tudi izpostavljanju sonca, zgodaj zjutraj ali pa pozno popoldne, saj so takrat sončni žarki najbolj močni.

Poletje je čas, ko zaradi pretirane vročine, naša oblačila pokažejo več kože kot ponavadi, to pa pomeni da je naša koža še kako vidna. Zato je pomembno, da nam naša koža ne predstavlja hujše zadrege ampak ponos, zato je tu pomembno da jo zares dobro negujemo. Poleti je naša koža izpostavljena visokim temperaturam, suhemu zraku in večkrat se tudi umivamo, zato je pomembno da naša poletna nega kože, našo kožo primerno navlaži in neguje, saj si ne želimo neprijetnega občutka in zategovanja.