Za visok krvni tlak prehrana mora odvajati vodo iz telesa

Za visok krvni tlak prehrana mora biti diuretična, da sprosti pritisk v žilah in ledvicah ter jetrih. Poglejte si več informacij o tej temi na tej povezavi katera je za visok krvni tlak prehrana prava. Predvsem gre za to, da razbremenite ledvica in jetra, ki čistita kri in telo. Če tega ne moreta narediti, potem je v krvi preveč slabih snovi in premalo kisika, zato mora srce z veliko hitrostjo poganjati kri po telesu, da sploh dobi kaj hrane in kisika za življenje. To pomeni, da stara voda v telesu, ki zastaja povzroča težave. Zato zdravniki predpisujejo tablete, ki so diuretiki, vendar so ponavadi sintetični.

visok krvni tlak prehrana
Ko imate visok krvni tlak, prehrana pomaga, da se spet lahko zniža. V prvi vrsti je za to najboljši peteršilj, ki je eden najboljših diuretikov, kateri odvaja zastarano vodo ven iz telesa. Jejte tudi temno zeleno zelenjavo, kosmiče, fižol in druge rastline, ki imajo dosti vlaknin, katere potem vlečejo iz telesa ven staro vodo. Zato se pritisk zmanjša. Izjemno veliko vlaken ima tudi chia, ki je dejansko izjemno zdravilen prevel.
Ko boste uživali tako prehrano, bo za visok krvni tlak prehrana očistila vaše telo, vendar to ni zadosti. Za visok krvni tlak prehrana ne more sama odpraviti te težave, ker uživate hrano, ki vodo v telesu zadržuje. Zato je nujno, da hkrati nehate uživati vsaj za nekaj časa sol in maščobe, ki niso topne v vodi ter živalske beljakovine. To je hrana, ki zadržuje vodo v telesu in povišuje krvni tlak.
Maščoba in tableti, umetne stvari ter vse kar škoduje telesu, obremenjuje jetra in ledvica, zato imate visok pritisk, ki se ga da seveda odpraviti s pravo dieto. Trajalo bo le nekaj tednov in boste prišli do tega, da boste imeli normalen pritisk. To bo za vas super, ker se tako ne bodo več uničevali vaši notranji organi. Premislite in se odločite, kako boste reagirali.