Atopijski dermatitis je resna kožna bolezen

Poznamo kar veliko kožnih bolezni, ki se nahajajo pri otrocih in tudi odraslih. Eno izmed teh je pa tudi tako imenovan atopijski dermatitis. Dejavnika, ki povzroča to bolezen ne poznajo. Vseeno pa predvidevajo, da imajo pri tem veliko nalogo tudi geni. Naj bi pa na bolezen vplivala tudi bakterija. Kakorkoli že pa še iščejo, če so res to vzroki ali je pa tukaj kaj drugega. Najhuje pa je v zimskem času, ko vaša koža postane suha. Takrat je atopijski dermatitis najhujši. Vse se bo začelo le s praskanjem, ki bo vodilo do neznosne srbečice.

atopijski dermatitis

 

Atopijski dermatitis vam lahko zdravi dermatolog, ki je tako ali tako namenjen zdravljenju kožnih bolezni. Kožo si ne smete praskati, ker bo postala rdeča in pojavijo se lahko tudi kakšne ranice. S tem si v bistvu samo še bolj uničujete vašo kožo. Prav tako pa pri poškodovani koži tvegate še kakšne hujše bolezni. Preko poškodbe lahko v vašo telo vstopi kar nekaj bakterij. Atopijski dermatitis je pa bolezen, kjer bo potrebno dolgotrajno zdravljenje. samo zdravljenje je pa tudi zelo zahtevno. Najpogostejšo je vlaženje kože, ki lahko hitro prinese veliko boljše rezultate na vaši koži. Je pa potrebno vlažiti tudi dele okoli tega dermatitisa, da vam bo potem sploh to pomagalo.

Atopijski dermatitis vam lahko povzroča veliko enih težav. Vaša koža bo res rdeča, kar lahko marsikoga spravlja v zadrego. Pri tem se pa gre tudi za hitro zdravljenje in hitro postavljeno diagnozo. Zato takoj, ko boste opazili rdečo in srbečo kožo, pojdite do dermatologa, da vam postavi diagnozo. Če se gre za ta dermatitis bosta skupaj začela z zdravljenjem. Lahko je tudi katera druga kožna bolezen, ampak potrebna je strokovna pomoč ljudi, ki poznajo kožne bolezni. Dermatologi so pravi naslov, saj se iz tega izobražujejo in poznajo kožne bolezni, ki se lahko pojavijo.