Boleče grlo

Pozimi, ko so dnevi hladni in suhi imamo velikokrat boleče grlo, ki nam povzroči težje požiranje, in nam ne pusti normalno pojesti obroka ali pa se sprostiti. Takrat ponavadi popijemo veliko čaja z medom, saj naj bi ta le kar se da najbolje pomagal. Najboljša metoda, glede na to kako si pomagamo v primeru bolečega grla, je mazanje z smrekovim mazilom. To mazilo je z nami že veliko let, saj so ga izdelovali naši dedki in babice, vendar je leta 1990 šele spet prišel v prodajo in od takrat naprej neguje našo kožo globinsko in površinsko, krepi njen obrambni mehanizem in spodbuja prekrvavitev, ter delovanje.

boleče grlo

Ko imamo boleče grlo, gre to najpogosteje za okužbo zgornjih dihal. Angina je ena od teh bolezni, ki je pogosta pri otrocih do pubertete, vedno pogosteje pa tudi pri odraslih in povzroča boleče grlo zaradi virusov, oziroma bakterij. Boleče grlo lahko nastane zaradi veliko dejavnikov, kot so na primer okužba z bakterijami (boleče grlo, povišana telesna temperatura, povečane bezgavke, gnojni čepki na mandljih),  okužba z virusi prehlada (vnetje sinusov in srednjega ušesa, boleče grlo, sekundarne okužbe, astmatični napad) in okužb z virusi gripe (visoka telesna temperatura, utrujenost, suh kašelj, boleče grlo, bolečine v sklepih, glavobol, izguba apetita, težave z spanjem. driska, boleče grlo, bruhanje).

Če imate tudi vi boleče grlo, je dobro, da uporabite smrekovo mazilo. Namažete si ga lahko pod nosom, če imate prehlad, za grlo pa imate smrekovito oralno pršilo po zelo nizki ceni na spletni strani podjetja Smrekovit. Njihovo podjetje  že od leta 1990, ter proizvaja smrekove izdelke in zadovoljuje svoje stranke in so prav tako prvi v tem delu Evrope, ki so zasnovali smrekovo mazilo. Njihovo mazilo ima certifikat naravne kozmetike z bio sestavinami, certifikat vegan in certifikat ročne izdelave, saj je popolnoma naraven izdelek, z glavno sestavino smrekove smole, ki se hitro absorbira v kožo.