Velike razprodaje

Vsako leto imamo ob koncu sezone kakšne razprodaje, na katere komaj čakamo, saj lahko po ugodni ceni dobimo skoraj vse izdelke in si tako priskrbimo nekaj denarja za ostale stroške ali pa položnice. Vse tekstilne trgovine in trgovine z obutvijo svoje cene znižajo za kar polovico ali pa celo več, pa tudi kakšna bela tehnika in orodje bi se našlo po pol manjši ceni. Take razprodaje imenujemo črni petek in na ta dan so trgovine čisto polne, oziroma ”nabite” bi lahko rekli. Ponavadi je ta dan pred božičem, ko se nakupuje za praznike in darila. 

Razprodaje kot so črni petek so lahko tudi kar nevarne, saj se ljudje včasih ne znajo dogovoriti kdo bo vzel zadnji produkt po znižani ceni, in lahko pride do kakšnih pretepov. Bolje je, da počakamo nekaj časa doma preden se odpravimo na nakup, saj ta popust ni le en dan vendar ponavadi traja cela dva tedna ali pa kar cel mesec v nekaterih trgovinah, zato se prej pozanimajte, da se boste izognili nepotrebnem prerivanju in slabi volji.

Zelo dobra stvar razprodaje je prav tako to, da lahko nakupimo še enkrat več stvari kolikor jih ponavadi in mogoče plačamo celo še manj. Ampak to ne pomeni, da moramo sedaj pretiravati z nakupi, saj se ponavadi zgodi ravno to, da kupimo veliko nepotrebnih stvari, ki jih ne bomo nikoli uporabili. Zakaj pa smo potem kupili, če tega ne rabimo? Cena nas lahko velikokrat zavede in, če bomo videli popust za 90% bo ta produkt sigurno šel v naše roke saj ga bomo nekega dne mogoče rabili, vendar to ni res. Preden gremo v trgovino si je dobro na kakšen listek napisati stvari, ki jih potrebujemo, da ne zapravimo preveliko časa med policami in iz njih vzamemo stvari, ki jih doma že imamo in bi bil njihov nakup nepotreben.