Lizbona, mesto, ki je vredno ogleda

Ljudje smo si zelo različni, zato tudi obiskujemo različne države. Nekateri imajo raje naravo, drugi pa prestolnice. Ena zelo obiskana prestolnica je tudi Lizbona. Portugalska se nahaja v Evropi in je vedno bolj obiskana država. Sem prihajajo turisti iz vseh koncev sveta, tudi iz Slovenije. Najbolj obiskano je mesto, ki je glavno mesto same države. Saj ima kar 3 milijone prebivalcev. V samem mestu lahko ostanemo kar nekaj dni, mesto nam ponuja ogromno različnih znamenitosti. Prav tako lahko najdemo ogromno prenočišč, restavracij in še mnogo drugega.

To nam je sedaj vsem jasno, da je Lizbona glavno mesto Portugalske. Do sem lahko pridemo na različne načine. Največ se jih odpravi kar z letalom, saj lahko najdemo zelo poceni letalske karte. Mnogo družin se tudi v Lizbono odpravi s svojim avtom, nekateri kar z avtodomom. Leži na Iberskem polotoku. Pravijo, da je najbolj prepoznavno mesto na svetu, prav tako je glavno gospodarsko središče na atlantski obali Evrope.

Lizbona

Kaj obiskati v Lizboni? Kot sem že omenila je Lizbona zelo veliko mesto, kar pomeni, da je en dan obiska zagotovo premalo. Odvisno je kaj si radi pogledamo, koliko smo pripravljeni zapraviti. Za nekatere je 5 dni dovolj, za druge pa je 7 dni premalo dni za obisk mesta. Sami si že doma lahko naredimo kakšen plan, kaj bomo obiskali.

Lizbona vam ponuja ogromno različnih muzejev. V vsakem se lahko kar precej časa zadržujete, tako da je vse odvisno od vas samih. Ne smete pozabiti na mostove, prav tako ne na trge. Kateri imate radi razne spomenike, jih boste tukaj našli ogromno, prav tako drugo nepozabno arhitekturo. Središče mesta je trg Praca do Comercio, ki ga res ne smete izpustiti. Nekaj zanimivosti, ki se jih splača obiskati, lahko najdete tudi na spletni strani, samo povezavo najdete v začetku članka. Mislim, da je do sedaj vsakega Lizbona očarali, tako bo tudi vas.