Peleti za kurjavo

Ko pridejo pet hladni zimski dnevi, je pomembno da smo dobro opremljeni za kurjavo in imamo dovolj stvari, da nas bo zdržalo celo zimo. nekateri kurijo na drva, olje ena zelo dobra stvar za kurjavo pa so peleti. Kaj pa so peleti? Peleti so biomase, ki so sestavljene iz suho žagovino oziroma ostanki lesa, pretvorjeni v valjčke premera od 6 do 8 mm in dolžine od 10 do 30 mm. Peleti so tudi najbolj poceni izbira kurjave za okrevanje stanovanjskih objektov, v elektrarnah pa se jih uporablja kot nadomestek premoga.

peleti

Poleg vsega tega so peleti najbolj čisto gorivo, saj v zrak ne dovajajo nobenih nevarnih in škodljivih emisij. Edino kar je slabo je, da oddajajo prašne delce v zrak. Ima pa zato nizke izpuste ogljikovega dioksida oziroma podobno kot fosilnih goriv. Najboljši peleti za ogrevanje stanovanja so smrekovi peleti, ker jih lahko dobimo po zelo nizkih cenah in so energijsko bolj vredni, saj so primerni za vse vrste peči. Prav tako nam ni treba skrbeti glede smole kot pri navadnem lesu, zato je tudi vzdrževanje peči lažje. Pelete lahko kupimo v različnih pakiranjih, glede na to koliko prostora imamo v našem stanovanju oziroma kurilnem prostoru. 

Edino kar moramo paziti na kurjavo z peleti je to, da so peleti v sebi dovolj vlaga, da nam ni treba uporabljati dvakrat toliko peletov za kurjavo kolikor bi jo bistvu porabili. Priporočam vam, da če uporabljate kurilna olja, da se premislite in obrnete na pelete, saj ne le da so poceni ampak so tudi okolju bolj prijazni. Zagotovite si svoje že danes. Če ne veste kje bi jih kupili je tukaj spletna stran peleti ceneje, ki vam poišče dobre ponudbe blizu vas. Povejo vam ceno glede na količino peletov ki jih želite kupiti in iz kakšne vrste lesa so, njihova kakovost, pakiranje, dobavni rok in lokacija trgovine z temi produkti.