Tepihi za avto spadajo v vsak avtomobil

Veliko ljudi si želi notranjost svojega jeklenega konjička ohraniti kar se da čisto, a žal to (naj)večkrat ni mogoče, sploh če v njem prevažate svoje otroke. Tepihi za avto so kot nalašč ustvarjeni za vse ljubitelje čistoče – res je, da umazanija s tepihi v avtu pač ne bo izginila, jo bo pa zagotovo bistveno lažje očistiti. Tepih le vzemite iz avta, ga otresite in po potrebi skrtačite oz. umijte z neagresivnim čistilom in že ga lahko ponovno namestite v avtomobil, kjer ne bo nobene umazanije več.

Naj si še tako želimo ohraniti čisto notranjost avtomobila in zelo pazimo, da nimamo preveč umazanih čevljev, ko sedemo v avtomobil, se vsej umazaniji od zunaj ni mogoče popolnoma izogniti. Mokre ceste, odpadlo listje, sneg, pesek, ki se uporablja za posipanje cestišča, blato, ki se pojavi ob dežju in taljenju snega, otroci, ki izredno radi skačejo po lužah … možnosti umazanije, ki jo potencialno lahko prinesete v avto je res ogromno. Odrasli se morda še nekoliko trudimo in si otresemo čevlje, preden sedemo v jeklenega konjička, a otrokom je praktično nemogoče dopovedati, naj malo pazijo, kaj vse prinesejo v avtomobil – in le kdo bi jim zameril.

Tepihi za avto so tako rekoč nujna oprema vsakega avtomobila – reda ne vplivajo na vožnjo in tudi policist vam ne bo napisal kazni, če jih ne boste imeli, a vaš avto bo z njimi zagotovo bolj čist. Tepihi za avto vam bodo najbolje služili, če se bodo 100 % prilegali vašemu avtomobilu, kar pomeni, da do potankosti ustrezajo vašemu modelu in znamki vozila. Še bolje je, če imajo tudi pritrditvene čepe, ki poskrbijo za to, da vaši tepihi za avto ne bodo »prosto po Prešernu« drseli po tleh avtomobila. Izberite tepihe za avto z ravno linijo (in ne tistih z izgledom kock), saj se bistveno lažje in zelo hitro očistijo.