Vnetje sinusov, kako si lahko pomagate kar sami

Imate pogoste težave z vnetimi sinusi, potem ste na pravem mestu, saj vam v nadaljevanju ponudimo nekaj možnosti, kako si lahko pomagate sami. Pri vnetju sinusov si lahko pomagate ne le tako, da okrepite imunski sistem, ampak tudi s tem, da prizadeti sluznici zgornjih dihal pomagate pri čiščenju in obnovi. Kadar je sluznica sinusov v ravnovesju in imunski sistem močan, težav s sinusi ni.

vnetje sinusov
Vnetje sinusov lahko ublažite ali preprečite z močnim imunskim sistemom.

Vnetje sinusov – A.Vogel Echinaforce
Kadar je sluznica dihal (v nosu, sinusih in v pljučih) zdrava, je sposobna sama poskrbeti za svojo obrambo, ne glede na to ali gre za vdor bakterij ali virusov. Sluznica pa je zdrava, ko imamo močan imunski sistem, le tega pa lahko zgradimo z različnimi pripravki in zdravim načinom življenja, eden od tovrstnih pripravkov je A.Vogel Echinaforce, ki je narejen iz alkoholne tinkture cele, sveže in ekološke škrlatne ehinaceje. Ta pripravek izboljša delovanje imunskega sistema in nas ščiti pred različnimi okužbami. Če pa se zgodi, da vseeno zbolimo za prehladom ali gripo, pa imunski sistem zmanjša jakost simptomov in skrajša čas obolenja, saj tinktura deluje protivnetno in pomaga v boju z različnimi mikrobi.

Vnetje sinusov –vitamina D3
Vitamin D3 pomembno sodeluje tudi v delovanju prirojenega in pridobljenega imunskega sistema. Izpostavljenost kože sončnim žarkom je razen poletja prenizka, da bi telesu zagotovili dovolj vitamina D. Le tega je dobro v obliki kakovostnih prehranskih dodatkov od oktobra do marca dodajati prehrani. Najdete ga tudi v bazičnem napitku A.Vogel Balance, ki poleg vitamina D3 rastlinskega izvora vsebuje še mineralne soli v obliki citrata, potrebne za razkisanje telesa, ter L+ mlečno kislino, ki podpira zdravo ravnovesje črevesne flore, vse to pa blagodejno vpliva tudi na krepitev imunskega sistema v telesu.

Ko imate vnetje sinusov nikar ne pozabite sproti odstranjevati tudi goste vnetne sluzi, le tako boste vnetje skrajšali in ublažili.