Kako preprečite in zdravite vnet mehur

Vnet mehur je najbolje preprečiti s skrbno higieno in pravilno prehrano, se pa zgodi, da se pojavi, zato klikni tukaj in si preberi več informacij o tem, kaj narediti, ko imate težave z mehurjem in kako si pomagati na naraven način. Velikokrat imajo težave z mehurjem ženske in gre za bakterijske okužbe, ki so neprijetne in tudi dokaj nevarne. Dejansko je treba vnet mehur jemati resno, iti k zdravniku, spremeniti prehrano in skrbeti za higieno ter se nikoli ne brisati in umivati od zadaj naprej, ampak obratno, da bakterije iz zadnjika ne pridejo v vaginalni predel. Kar lahko povzroči huda vnetja, ki se jih težko znebite.

vnet mehur
Vnet mehur, ko se pojavi, si lahko lajšate z listi in poganjki vednozelenega gornika ter cvetočega ameriškega slamnika, ki precej pomagata. Če ju nimate pri roki, se ju dobi v lekarni ali na spletu. Piti morate dovolj tekočine, omejite uživanje alkohola in kave, sladkih pijač, sladkorjev, slaščic in bele moke, pa tudi ne uživajte cistrusov, ker vse to draži mehur in povzroča vnetja ter glivice, kar je še dodaten problem. Če imate vnet mehur ali pa tudi ne, nikoli ne zadržujte urina, ampak pojdite na strnišče takoj.
Veliko ljudem pomaga, če si grejejo predel trebuha, uporabijo ledvične pasove in tople odeje preko dneva ter pomolči. Da imate vnet mehur veste, ko vas peče. Ko urinirate in hodite pogosto na stranišče ter izločite le nekaj kapljic urina. To je izjemno neprijeten občutek. Bakterij, ki zaidejo skozi sečnico v mehur so najpogostejši vzrok za vnetje mehurja. Ker so ženske tako grajene, je pri njih pot bakterij olajšana in zato one največkrat zbolijo, moški pa bolj redko. Zato niti deklicam niti ženskam ne priporočamo sedenja nikjer brez, da bi imele kaj pod sabo.
Vnet mehur traja lahko zelo dolgo, ker bakterije ne zapustijo telesa prostovoljno, ampak moramo za to poskrbeti s pravilno prehrano, uživanjem pravih pijač in pravilno ter redno higieno. Uživajte tudi rastline, ki preprečujejo vnetja, ki jih dobite v spletni lekarni ali v živo. Okrepiti morate odpornost telesa, kar je eden najučinkovitejših načinov, da do okužb ne pride.